MEYVE BAHÇESİ BESLEME

 

Meyve bahçelerinde sıvı gübre kullanımı; çözünürlük ve hızlı emilim, homojen dağılım, kök bölgesine doğrudan uygulama, yüksek verim, meyve kalitesi artışı, optimal besin dengesi, besin eksikliklerinin giderilmesi, uygulama kolaylığı, kontrollü uygulama, toprak yapısının korunması, toprak dostu özellik, tuzluluk ve pH kontrolü, azaltılmış gübre kayıpları ve çevre dostu olması gibi faydalar sağlayarak bitkilerin besin maddelerine hızlı ulaşmasını ve sağlıklı gelişimini destekler.

Meyve bahçeleri için sıvı gübreleme programı oluşturmak, ağaçların besin ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamanın harika bir yoludur. İşte genel bir sıvı gübreleme programı:

 

Sıvı Gübreleme Dönemleri

 

  1. Kış Dormansi Dönemi (Ocak-Şubat):

Kış döneminde bitkide özellikle saçak köklenmeyi uyaran, toprak uygulamalarında toprağın pH, EC ve Mikrobiyal faaliyetlerini en mükemmel şekilde düzenleyen PAKSOL FLEX gübremiz ile 15 gün ara ile 4 defa uygulanır. Uygulama esnasında PAKSOL COPPER gübresinin kullanımı, hasat sonu uygulamaları için oldukça önemlidir. İçerisindeki yara kapatıcı özel biyostimulantlar bitkiyi muhtemel gelecek patojen organizmalardan korur ve mikro besin elementleri ihtiyacının giderilmesine katkı sağlayabilir.

 

  1. Çiçeklenme ve Meyve Tutumu Dönemi (Mart-Nisan):

PAKSOL CalMg ve PAKSOL FOSFOZİNC uygulaması çiçeklerin güçlü döl tutmasına ve bol çiçek açımına katkı sağlar. Bu uygulamanın ardından PAKSOL NİTROFOL ve PAKSOL MAGNAMİX gübresi yapraktan uygulanma ile bitkide yeşil aksamın çok hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar. Fotosentez aktivitesini artırarak bitkinin toplam verimini maksimuma çıkarır. Hafif asidik yapısından dolayı yaprak uygulamalarında suyun sertliğini yumuşatarak gübrenin bitkide aktivitesini artırır.

 PAKSOL ZİNCOMİX gübresi yapraktan bitkiye uygulandığında fotosentezi uyarır, yaprak ayasını genişletir, bitkiye ön bağışıklık kazandırır. Bütün meyve ağaçlarında ve tarla-sera bitkilerinde çiçeklenme aktivitelerini artırır. Bitkinin yeşil aksamını doğrudan olumlu etkiler

 

  1. Meyve Gelişimi ve Olgunlaşma Dönemi (Mayıs-Eylül):

PAKSOL POTAS 3-0-20+ME yapraktan 3 defa 20 gün ara ile uygulandığında, bitkide meyve iriliği ve kalitesini artırmayı hedefler. Fotosentez sonucu üretilen şekerli bileşikleri hızlıca meyveye taşır. Böylece meyvede briks artışını sağlar. Hibrid (Organik Potasyum) formülü sayesinde meyvede aroma kalitesini artırır. Ayrıca şekli bozuk meyve oluşumunu önler.

PAKSOL KALSİBORMİX yapraktan uygulamada kullanılırsa, çiçeklenme döneminde çiçeklenmeye, meyve büyüme döneminde ise meyvenin büyümesine ve raf ömrüne katkı sağlayan özel bir kalsiyum kaynağıdır.  Potansiyel olarak ürün tonajında doğrudan olumlu katkı sağlar. Bitkinin soğuk gibi stres koşullarına daha iyi dayanmasını sağlar. Meyve sebzelerin depolanma ömrünü uzatır. Bu dönemde Azotlu gübreler azaltılmalıdır.

Bu program genel bir çerçeve sunmaktadır. Toprak ve su analiz sonuçlarına ve meyve türüne göre programı özelleştirmeniz önemlidir. Ayrıca, bölgesel iklim koşulları ve ağacın yaşı da dikkate alınmalıdır

 

Öneriler

Toprak ve Bitki Analizi: Düzenli olarak toprak ve yaprak analizleri yaparak bitkilerin besin ihtiyaçlarını belirleyin ve programı buna göre ayarlayın.

Sulama ve Gübreleme Programı: Sulama ve gübreleme programlarını birlikte planlayarak bitkilerin optimum su ve besin ihtiyacını karşılayın.

pH ve EC Kontrolü: Sulama suyunun pH ve elektriksel iletkenlik (EC) değerlerini düzenli olarak kontrol edin.

 

PAKSOL GÜBRE

UYGULAMA MİKTARLARI

DAMLAMA

YAĞMURLAMA

(l/da)

YAPRAK

ml/100 L. Su)

PAKSOL FLEX

2-2.5

200-250

PAKSOL COPPER

0,5

100-125

PAKSOL ZİNCOMİX

0,5

100-125

PAKSOL POTAS 3-0-20+ME

1.5-2

150-200

PAKSOL KALSİBORMİX

1.5-2

150-200

PAKSOL MAGNAMİX

1.5-2

150-200

PAKSOL CalMg

1.5-2

150-200

PAKSOL FOSFOZİNC

1.5-2

150-200

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.