BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Fide dikiminden itibaren 20-25 gün ara ile uygulama yapılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Fide dikiminden itibaren 20-25 gün ara ile uygulama yapılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
2.5
|
250
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
4-6 yapraklı dönemde kullanılır. Yumru oluşmaya başladığı dönemde kullanılır.
|
3
|
300
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitki 15 cm boyundayken kullanılır. Soğan oluşumu başlayınca kullanılır.
|
2.5
|
250
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
4-6 yapraklı dönemde kullanılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
3
|
300
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
BAĞ (Üzüm)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
ZEYTİN
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
MUZ
|
Vejetasyon dönemi boyunca 3 hafta ara ile uygulamalar tavsiye edilir.
|
2.5
|
250
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme döneminde ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.
|
3
|
200
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
4-6 yapraklı dönemde kullanılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
2.5
|
|