PAKSOL CalMg
NK Gübre Çözeltisi
Organik Madde: %24
Toplam Azot: %7
Organik Azot: %1,5
Azotu: %5
Üre Azotu: %0,5
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O): %5
Suda Çözünür Oksit (CaO): %4
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO): %4
Suda Çözünür Demir (Fe): %0,2
Suda Çözünür Çinko (Zn): %0,2
Suda Çözünür Bor (B): %0,2
PAKSOL CalMg, bitki tarafından alınırlığı ve taşınırlığı yüksek bir NK gübresidir.
Ayrıca içeriğindeki diğer iz elementler sayesinde besin elementi eksikliğini de ortadan kaldırır.
PAKSOL CalMg, köklenme döneminde köklenmeye, çiçeklenme döneminde çiçeklenmeye, meyve büyüme döneminde ise
meyvenin büyümesine ve raf ömrüne katkı sağlar. Bitki hücre duvarında sertlik sağlar.
Meyve tutum döneminin başında kullanıldığı zaman bitkide mitoz bölünme aktivitesini artırdığı için potansiyel olarak ürün tonajında doğrudan olumlu katkı sağlar.
Bitkinin soğuk sıcak stres koşullarına daha iyi dayanmasını sağlar.
Meyvedeki şekil bozuklukları genellikle Ca/K oranının bozulmasından kaynaklanır. Bu gübre meyvede şekil bozukluklarının önüne geçer.
Meyve sebzelerin depolanma ömrünü uzatır. PAKSOL CalMg, tüm bitkilere tüm fenolojik dönemlerde uygulanabilen bir gübredir.
Bu gübre hasattan sonra bitki yapraklarını dökmeden önce kullanıldığında ağacın kış stresinden etkilenmesini engeller.
BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Fide dikiminden itibaren 20-25 gün ara ile uygulama yapılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
1.5
|
150
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Fide dikiminden itibaren 20-25 gün ara ile uygulama yapılır. Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
4-6 yapraklı dönemde kullanılır. Yumru oluşmaya başladığı dönemde kullanılır.
|
2.5
|
250
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitki 15 cm boyundayken kullanılır. Soğan oluşumu başlayınca kullanılır.
|
|
200
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, Tütün)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
2.5
|
250
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
BAĞ (Üzüm)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
ZEYTİN
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır. Hasat sonrası bir sonraki senenin meyve gözlerinin daha iyi olması için uygulama yapılır.
|
2
|
200
|
MUZ
|
Çiçeklenme sürecinden meyve oluşmaya başlayıncaya kadar 2 hafta ara ile uygulamalar yapılır.
|
2
|
200
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Sapa kalkma ve kardeşlenme döneminde uygulama yapılır.
|
1.5
|
150
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
Çiçeklenme ve döl tutumu dönemlerinde en az birer uygulama yapılır.
|
|