BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(ml/da)
|
YAPRAK
(ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Genel uygulama şekli fide şaşırtma dönemi sonrasıdır. Fakat bitkide hastalık olduğu zaman kullanılır.
|
375-500
|
75-100
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Genel uygulama şekli fide şaşırtma dönemi sonrasıdır. Fakat bitkide hastalık olduğu zaman kullanılır.
|
500-625
|
100-125
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
Bitkinin 2-4 yapraklı döneminden itibaren hastalık olduğu zaman kullanılır.
|
625-750
|
125-150
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitkinin soğan bağlamaya başladığı dönemden sonra bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasülyesi)
|
Bitkinin 6-8 yaprak döneminde uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Petal yaprak dönemi öncesi ve sonrası uygulanır. Hasattan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR
(Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Petal yaprak dönemi öncesi ve sonrası uygulanır. Hasattan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Meyve gözleri uyanmadan hemen önce ve hasat yapıldıktan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Meyve gözleri uyanmadan hemen önce ve hasat yapıldıktan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
BAĞ (Üzüm)
|
Meyve gözleri uyanmadan hemen önce ve hasat yapıldıktan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
ZEYTİN
|
Meyve gözleri uyanmadan hemen önce ve hasat yapıldıktan sonra uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
MUZ
|
Bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme öncesi uygulanır. Bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
375-500
|
75-100
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasülye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fig)
|
Bitkinin 6-8 yaprak dönemi öncesi uygulanır. Ayrıca bitkide hastalık görüldüğü zaman uygulanır.
|
500-625
|
100-125
|