PAKSOL FOSFOZİNC 3-24-0+ME
NP Gübre Çözeltisi
Toplam Azot: % 3
Üre Azotu: % 3 (Bi üresi düşük üre)
Suda Çözünür Fosfor Penta Oksit (P2O5): % 24
Suda Çözünür Çinko (Zn): % 3
Suda Çözünür Demir (Fe): % 0.3
Suda Çözünür Mangan (Mn): % 0.2
Suda Çözünür Bor (B): % 0.1
PAKSOL FOSFOZİNC 3-24-0+ME, içerdiği elementler sayesinde hububatta hızlı çıkış̧, sayıca yüksek kardeşlenme miktarı, sapta kalınlık,
başaklanma ve dane dolumunda maksimum verim sağlar. Üründe kalite standartlarını yakalamada önemli katkıda bulunur.
Bitkide çiçeklenmeye ve köklenmeye yardım eder.
PAKSOL FOSFOZİNC 3-24-0+ME, düşük pH ve düşük EC değerine sahip olduğu için hem topraktan hem de yapraktan en iyi etki gösterecek şekilde tasarlanmıştır.
Formülasyondaki çinkonun en iyi tesiri göstermesi için PAKSOL FOSFOZİNC 3-24-0+ME, aminoasit ile desteklenmiştir.
Ayrıca içeriğindeki özel organik asitler sayesinde bitkinin enerji seviyesini en üst seviyeye çıkararak fotosentezden maksimum yararlanmayı sağlar.
Meyve ağaçlarında güçlü ve sağlıklı çiçeklenmenin yansıra döl tutumuna da katkı sağlar.
Organik katkılı gübreler ile damlamadan uygulandığında köklenmeye çok güçlü bir şekilde yardımcı olur. Tüm bitkilerde güvenle uygulanabilir.
BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1-1.5
|
100-150
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
200-250
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitki 10 cm boyunda iken uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
200-250
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
BAĞ (Üzüm)
|
Meyve tutum döneminden itibaren bir hafta ara ile 2-3 uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
ZEYTİN
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
MUZ
|
Muz doğum yaptıktan sonra 2 hafta ara ile en az uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme ve sapa kalkma dönemlerinde birer uygulama yapılır.
|
1-1.5
|
100-150
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|