BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1-1.5
|
100-150
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
Yumru bağlama döneminde ve yumru büyüme döneminde 3 hafta ara ile birer defa uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
200-250
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Soğan oluşum döneminde ve yumru büyüme döneminde 3 hafta ara ile birer defa uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasülyesi, )
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
200-250
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
BAĞ (Üzüm)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
ZEYTİN
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|
MUZ
|
Doğumdan önce ve doğumdan sonra kullanılır. Meyve gelişim döneminde 3 hafta ara ile sezon bitene kadar kullanılır.
|
1.5-2
|
150-200
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme ve başaklanma dönemi olmak üzere 2 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-150
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasülye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fig, Üçgül)
|
Çiçeklenme öncesi dönem, çiçeklenme dönemi, döl tutumu döneminde birer defa kullanılır. Meyve döneminde ise 2 hafta ara ile birer defa uygulanır.
|
1.5-2
|
150-200
|