BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulamalar yapılır.
|
2
|
150
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulamalar yapılır.
|
2.5
|
200
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
Bitkilerin 6-8 yapraklı dönemlerinden itibaren sezon boyunca 2-3 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
3
|
200
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitki 15 cm boya ulaştıktan sonra 2 hafta ara ile 3 kez uygulama tavsiye edilir.
|
2.5
|
200
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
Bitkilerin 6-8 yapraklı dönemlerinden itibaren sezon boyunca 2-3 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
3
|
200
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Petal yaprak dökümünden sonra üretim sezonu boyunca 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Petal yaprak dökümünden sonra üretim sezonu boyunca 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Petal yaprak dökümünden sonra üretim sezonu boyunca 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Petal yaprak dökümünden sonra üretim sezonu boyunca 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
BAĞ (Üzüm)
|
Erken ilkbahardan itibaren 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
ZEYTİN
|
Petal yaprak dökümünden sonra üretim sezonu boyunca 2-3 haftada 1 uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|
MUZ
|
Muz meyvelerinin gelişim döneminde 2 hafta ara ile en az 3 uygulama tavsiye edilir.
|
2.5
|
200
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme döneminden itibaren sezon boyunca 2-3 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2
|
150
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
Bitkilerin 6-8 yapraklı dönemlerinden itibaren sezon boyunca 2-3 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2.5
|
200
|