BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
(ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
200-250
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Şaşırtma döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2.5-3
|
300-350
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitki 10 cm boyunda iken uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2.5-3
|
300-350
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR
(Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300 %
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
BAĞ (Üzüm)
|
Meyve tutum döneminden itibaren bir hafta ara ile 2-3 uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
ZEYTİN
|
Gözlerin patlama döneminden itibaren 2-3 haftada bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
MUZ
|
Muz doğum yaptıktan sonra 2 hafta ara ile en az uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme ve sapa kalkma dönemlerinde birer uygulama yapılır.
|
1.5-2
|
200-250
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
4-6 yapraklı dönemden itibaren 2 hafta ara ile bir uygulama yapılır.
|
2-2.5
|
250-300
|