BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Bitkilerin meyve döneminde 10 gün ara ile sezon bitene kadar kullanılır.
|
1
|
75-100
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Bitkilerin meyve döneminde 10 gün ara ile sezon bitene kadar kullanılır.
|
1-1.5
|
100-125
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
Bitkilerin 4-8 yapraklı dönemden
yumru oluşma dönemine kadar 2-3 kez uygulanır.
|
1.5
|
125-150
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Hasata 1.5 ay kala 15 günde 1 olmak üzere 3 uygulama yapılır.
|
1-1.5
|
100-125
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
Hasata 1,5 ay kala 15 günde 1 olmak üzere 3 uygulama yapılır.
|
1.5
|
125-150
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
BAĞ (Üzüm)
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
ZEYTİN
|
Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3 kez uygulanır.
|
1-1.5
|
100-125
|
MUZ
|
Meyve tutumundan itibaren 10 gün ara ile sezon bitene kadar uygulamalara devam edilir.
|
1-1.5
|
100-125
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Başaklanma öncesi dönemde 1 kez uygulanır.
|
1
|
75-100
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
Döl tutumu gerçekleştikten 2 hafta sonra hasat dönemine kadar 2 uyguma tavsiye edilir.
|
1-1.5
|
100-125
|