BİTKİLER
|
UYGULAMA ZAMANI
|
DOZAJLAR
|
DAMLAMA
YAĞMURLAMA
(L/da)
|
YAPRAK
ml/100 L. Su)
|
SERA BİTKİLERİ
(Domates, Salatalık, Biber)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Köklenme, çiçeklenme, döl tutumu ve meyve büyüme dönemi olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Ayrıca bitkide herhangi biyotik veya abiyotik stres koşullarında uygulanabilir.
|
1.5-2
|
150-200
|
AÇIK TARLA SEBZELERİ
(Kavun, Karpuz, Biber, Çilek)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Köklenme, çiçeklenme, döl tutumu ve meyve büyüme dönemi olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Ayrıca bitkide herhangi biyotik veya abiyotik stres koşullarında uygulanabilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
YUMRULU BİTKİLER
(Pancar, Turp, Havuç, Patates)
|
Yumru gelişim dönemde 3 defa uygulanmalıdır. Herhangi stres koşullarında uygulanmalıdır. İz elementli gübreler tatbik edildiğinde uygulanmalıdır.
|
2.5-3
|
250-300
|
SOĞANSI BİTKİLER
(Soğan, Sarımsak vb.)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır.
|
2-2.5
|
200-250
|
ENDÜSTRİYEL BİTKİLER
(Pamuk, Kanola, Ayçiçeği, Mısır, Soya Fasulyesi, )
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Köklenme, çiçeklenme, döl tutumu ve meyve büyüme dönemi olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Ayrıca bitkide herhangi biyotik veya abiyotik stres koşullarında uygulanabilir.
|
2.5-3
|
250-300
|
SERT ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Kayısı, Erik, Vişne, Kiraz, Şeftali)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ AĞAÇLAR (Elma, Ayva, Armut, Nar)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
SERT KABUKLU AĞAÇLAR
(Ceviz, Fındık, Fıstık)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
NARENCİYE
(Limon, Portakal, Mandalina)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
BAĞ (Üzüm)
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
ZEYTİN
|
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılmalıdır. Çiçeklenme, döl tutumu, meyve büyüme dönemi ve hasat sonu (Bakırlı gübreler ile birlikte) olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Stres koşullarında önerilir.
|
2-2.5
|
200-250
|
MUZ
|
Doğum öncesinde ve tüm stres koşullarında uygulanır.
|
2-2.5
|
200-250
|
HUBUBAT (Buğday, Çeltik, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
Kardeşlenme döneminde ve fosfor-çinkolu gübreler ile kullanılması tavsiye edilir.
|
1.5-2
|
150-200
|
BAKLAGİL ve YEM BİTKİLERİ (Fasulye, Nohut, Mercimek, Yonca, Fiğ, Üçgül)
|
Köklenme, çiçeklenme, döl tutumu ve meyve büyüme dönemi olmak üzere en az 4 uygulama önerilir. Ayrıca bitkide herhangi biyotik veya abiyotik stres koşullarında uygulanabilir.
|
2-2.5
|
200-250
|